A kávégépek és kávéfőzők olyan elektromos készülékek, amelyeket kávé készítésére használnak. A kávégépek általában nagyobbak és összetettebbek, mint a kávéfőzők, és többféle kávéital készítésére alkalmasak. A kávéfőzők általában kisebbek és egyszerűbbek, és általában csak eszpresszó vagy sima fekete kávé készítésére alkalmasak.

Kávégép típusok

A kávégépek számos különböző típusra oszthatók, az elkészített kávé típusától, a készülék méretétől és összetettségétől függően.

  • Automata kávégépek: Az automata kávégépek a legegyszerűbb típusú kávégépek. Ezek a gépek mindent elvégeznek automatikusan, beleértve a kávébab őrlését, a kávéfőzést és a tejhabzást.
  • Kézi kávégépek: A kézi kávégépek nagyobb kontrollt biztosítanak a felhasználónak a kávéfőzés folyamata felett. Ezek a gépek általában nem őrlik meg a kávébabot, így a felhasználónak ezt magának kell megtennie.
  • Eszpresszógépek: Az eszpresszógépek speciális kávégépek, amelyeket eszpresszó készítésére terveztek. Az eszpresszógépek általában nagyobbak és összetettebbek, mint a többi típusú kávéfőző.
  • Kávéfőzők: A kávéfőzők a legegyszerűbb típusú kávéfőző. Ezek a gépek általában csak eszpresszó vagy sima fekete kávé készítésére alkalmasak.

Összesen 1 találat

Faber – Slot Plast kávéfőzőgép (pod) A legideálisabb párnás kávéfőzőgép otthoni használatra

57.150 Ft
Az időtlen ikon, a Slot Plast a Faber termékcsalád zászlóshajója. 2009-ben született, az évek során profi kézművesek hozzáértő kezei tökéletesítették.  Várható szállítás 2024 január.

Kávéfőzési eljárások

A kávéfőzés számos különböző eljárással történhet. A leggyakoribb kávéfőzési eljárások a következők:

  • Eszpresszó: Az eszpresszó egy erős, koncentrált kávéital. Az eszpresszót általában 7-9 bar nyomáson préselik ki a kávéból.
  • Fekete kávé: A fekete kávé egy egyszerű, sima kávéital. A fekete kávé készítéséhez a kávét forró vízzel forrázzák le.
  • Cappuccino: A cappuccino egy tejhabbal és kakaóporral díszített kávéital. A cappuccino készítéséhez eszpresszót, tejhabot és kakaóport használnak.
  • Latte macchiato: A latte macchiato egy tejes kávéital, amelyet tejhabbal és kávébabbal díszítenek. A latte macchiato készítéséhez tejet, eszpresszót és kávébabokat használnak.
  • Macchiato: A macchiato egy eszpresszó, amely tetején egy kis tejhab található. A macchiato készítéséhez eszpresszót és tejhabot használnak.

Kávégépek kiválasztása

A kávégép kiválasztásakor számos tényezőt figyelembe kell venni, beleértve az elkészíteni kívánt kávé típusát, a készülék méretét és összetettségét, valamint a költségvetést.

Ha egyszerű, sima fekete kávét szeretne készíteni, akkor egy egyszerű kávéfőző elegendő lehet. Ha azonban többféle kávéitalt szeretne készíteni, akkor egy automata kávégép vagy kézi kávégép lehet a megfelelő választás.

A kávégépek mérete és összetettsége is fontos szempont. Ha kis helyen él, akkor egy kisebb, egyszerűbb kávégép lehet a megfelelő választás. Ha azonban több funkciót szeretne, akkor egy nagyobb, összetettebb kávégép lehet a megfelelő választás.

Végül a költségvetés is fontos szempont. A kávégépek ára széles skálán mozog, így fontos, hogy előre meghatározza, hogy mennyit szeretne költeni egy kávégépre.